Pellavansiemen
Pellavansiemen on terveellinen ja monikäyttöinen kasviproteiinin lähde. Se sisältää sekä kuitua ja hivenaineita että runsaasti pehmeitä, kerta- ja monityydyttymättömiä rasvoja, mutta ei juuri lainkaan tyydyttynyttä rasvaa. Pellavansiemen auttaa pitämään kolesterolitason normaalina sekä antaa pitkään kylläisyyden tunteen. Valkuaispitoisuus on noin 20 prosenttia.
Puhdistetun pellavansiemenen maku on miedompi ja säilyvyys parempi kuin käsittelemättömän siemenen. Rouhittu siemen voidaan puolestaan hyödyntää kokonaan, jolloin kaikki ravinteet säilyvät tuotteessa. Paahtaessa maku muuttuu miellyttävän pähkinäiseksi. Pellavaa viljellään Suomessa. Pellavansiementä myydään sellaisenaan, rouheena ja öljynä. Tuotteita voi käyttää lisukkeena useimmilla aterioilla tai esimerkiksi leivonnassa korvaamaan jauhoja. Pellavansiemenen ravintoarvot täällä. LUE MYÖS |