Palkokasvit

Pavut, herneet ja linssit ovat palkokasvien syötäviä siemeniä. Niitä on monenkokoisia, -värisiä ja -muotoisia ja useimmat ovat hinnaltaan edullisia ja säilyvät hyvin. Palkokasvit ovat vähärasvaisia, niissä on paljon kuituja ja niiden glykeeminen indeksi on alhainen.
Palkokasvien valmistuksessa ja esikäsittelyssä on eroja lajikkeesta riippuen. Pavut vaativat liottamista yön yli ja 30-60 minuutin keittämisen. Papujen hiilihydraattirakenne ei sovi kaikkien vatsalle, etenkin jos ei ole tottunut käyttämään palkokasveja. Linssit sen sijaan ovat nopeampia valmistaa ja usein myös vatsaystävällisempiä. Jos on epävarma palkokasvien sopivuudesta ja valmistuksesta, kannattaa usein aloittaa linsseillä. Kiireiselle kokille löytyy kaupoista valmiiksi esikäsiteltyjä, käyttövalmiita palkokasveja.
KOKEILE
Raaka-aineet:
HERNE - HÄRKÄPAPU - KIDNEYPAPU - KIKHERNE - LINSSIT - MUSTAPAPU - SOIJAPAPU - VOIPAPU
Tuotteet:
Nyhtökaura - Härkis - Oumph
LUE MYÖS
Palkokasvien valmistuksessa ja esikäsittelyssä on eroja lajikkeesta riippuen. Pavut vaativat liottamista yön yli ja 30-60 minuutin keittämisen. Papujen hiilihydraattirakenne ei sovi kaikkien vatsalle, etenkin jos ei ole tottunut käyttämään palkokasveja. Linssit sen sijaan ovat nopeampia valmistaa ja usein myös vatsaystävällisempiä. Jos on epävarma palkokasvien sopivuudesta ja valmistuksesta, kannattaa usein aloittaa linsseillä. Kiireiselle kokille löytyy kaupoista valmiiksi esikäsiteltyjä, käyttövalmiita palkokasveja.
KOKEILE
Raaka-aineet:
HERNE - HÄRKÄPAPU - KIDNEYPAPU - KIKHERNE - LINSSIT - MUSTAPAPU - SOIJAPAPU - VOIPAPU
Tuotteet:
Nyhtökaura - Härkis - Oumph
LUE MYÖS