1. VALITSE RAAKA-AINE
Kasviproteiinin lähteitä ovat palkokasvit, viljat, siemenet ja pähkinät. Onko sinulla suosikkeja
(esim. kotimainen härkäpapu) tai allergioita (soija, gluteeni, pähkinät)?
Lue: mitä ovat kasviproteiinit?
2. MISSÄ MUODOSSA?
Haluatko syödä kasviksia sellaisenaan vai tuttujen liha-/maitotuotteiden kasvipohjaisina versioina? Vai kenties proteiinilisinä?
Lue: viisi tapaa käyttää kasviproteiineja, lihankorvikkeet, proteiinilisät
3. ONKO SINULLA AIKAA KOKATA?
Haluatko kokeilla uusia reseptejä vai lämmittää ruokailuvalmiin annoksen?
Lue: helpot kasviproteiinit
Kasviproteiinin lähteitä ovat palkokasvit, viljat, siemenet ja pähkinät. Onko sinulla suosikkeja
(esim. kotimainen härkäpapu) tai allergioita (soija, gluteeni, pähkinät)?
Lue: mitä ovat kasviproteiinit?
2. MISSÄ MUODOSSA?
Haluatko syödä kasviksia sellaisenaan vai tuttujen liha-/maitotuotteiden kasvipohjaisina versioina? Vai kenties proteiinilisinä?
Lue: viisi tapaa käyttää kasviproteiineja, lihankorvikkeet, proteiinilisät
3. ONKO SINULLA AIKAA KOKATA?
Haluatko kokeilla uusia reseptejä vai lämmittää ruokailuvalmiin annoksen?
Lue: helpot kasviproteiinit
Näillä tuotteilla pääset alkuun
1. Nyhtökaura ja Härkis
Tuotteet vaativat vain lämmittämisen, voidaan käyttää jauhelihan tapaan.
Valmistaja: Gold&Green Foods, Verso Food
2. Valmisateriat, esimerkiksi Tikka Masala riisillä
Tutut suosikkiruoat, vain proteiinilähde kasvipohjainen.
Valmistaja: Helsingin Kalatalo
3. Esikäsitellyt linssit ja pavut
Mikäli pidät palkokasveista, kokeile lisätä niitä aterioihin suoraan purkista.
Valmistaja: esim. GoGreen
4. Soijarahka
Helppo välipala, suosikkimakumme on mango.
Valmistaja: Alpro
5. Proteiinipasta
Käytetään normaalin pastan tavoin.
Valmistajia: esim. Risenta, Palmusto
6. Hummus
Kikherneistä valmistettu hummus sopii lisukkeeksi tai vaikka leivän päälle.
Valmistajia: Baba, Jokilaakson juusto, Sevan
7. Proteiinijauheet ja -patukat
Jos käytät proteiinilisiä, helpoin tapa kokeilla kasviproteiineja on vaihtaa lehmänmaitopohjaiset tuotteet kasvipohjaisiin.
Valmistajia täällä.
Tuotteet vaativat vain lämmittämisen, voidaan käyttää jauhelihan tapaan.
Valmistaja: Gold&Green Foods, Verso Food
2. Valmisateriat, esimerkiksi Tikka Masala riisillä
Tutut suosikkiruoat, vain proteiinilähde kasvipohjainen.
Valmistaja: Helsingin Kalatalo
3. Esikäsitellyt linssit ja pavut
Mikäli pidät palkokasveista, kokeile lisätä niitä aterioihin suoraan purkista.
Valmistaja: esim. GoGreen
4. Soijarahka
Helppo välipala, suosikkimakumme on mango.
Valmistaja: Alpro
5. Proteiinipasta
Käytetään normaalin pastan tavoin.
Valmistajia: esim. Risenta, Palmusto
6. Hummus
Kikherneistä valmistettu hummus sopii lisukkeeksi tai vaikka leivän päälle.
Valmistajia: Baba, Jokilaakson juusto, Sevan
7. Proteiinijauheet ja -patukat
Jos käytät proteiinilisiä, helpoin tapa kokeilla kasviproteiineja on vaihtaa lehmänmaitopohjaiset tuotteet kasvipohjaisiin.
Valmistajia täällä.