Kasviproteiineja eri tavoin
Katsele kuvia ruoka-annoksista ja arvioi näyttävätkö ne siltä, että haluaisit kokeilla niitä. Lue sitten kuvien alta, miten juuri sinun kannattaa käyttää kasviproteiineja (vai kannattaako käyttää lainkaan).
Tämän testi kertoo, missä muodossa kasviproteiinit sopivat sinulle parhaiten.
Jotkut pitävät pavuista ja kasviksista sellaisenaan, niiden rakenteesta alkuperäisessä muodossaan. Osa voi pahoin pelkästä ajatuksesta. Kasviproteiineista kannattaa siis nauttia itselleen mieluisimmassa muodossa. Keskimmäisessä pystypalstassa kasviproteiineja käytetään sellaisenaan, vasemmalla niiden rakennetta on muutettu ja oikealla alkuperäistä raaka-ainetta on vaikea enää edes tunnistaa.
Saat lisävinkkejä viemällä hiiren kuvan päälle.
Jotkut pitävät pavuista ja kasviksista sellaisenaan, niiden rakenteesta alkuperäisessä muodossaan. Osa voi pahoin pelkästä ajatuksesta. Kasviproteiineista kannattaa siis nauttia itselleen mieluisimmassa muodossa. Keskimmäisessä pystypalstassa kasviproteiineja käytetään sellaisenaan, vasemmalla niiden rakennetta on muutettu ja oikealla alkuperäistä raaka-ainetta on vaikea enää edes tunnistaa.
Saat lisävinkkejä viemällä hiiren kuvan päälle.
Testin tulokset
Pidit kaikista tai lähes kaikista annoksista.
Sinulle maistuvat kasvikunnan raaka-aineet kaikissa eri muodoissa. Ehkä syöt jo nyt kasvispainotteisesti? Sinun ei tarvitse valikoida annoksia raaka-aineen valmistustavan tai koostumuksen mukaan. Valitse annoksesi yleisten ruoalle asettamiesi tavoitteittesi perusteella. Pidit eniten vasemman puoleisen pystypalstan annoksista. Valitsemasi annokset ovat esimerkkejä ruoista, joissa on käytetty paljon kasviproteiineja, mutta kasvisten rakenne ei ole alkuperäisessä muodossaan. Kasvisten maku (maustamistavasta riippuen) saattaa olla jäljellä, mutta lautasella on kuitenkin keittoa, lettuja tai levitettä, jotka voitaisiin valmistaa monista eri raaka-aineista. Tällä kertaa kasvikunnan tuotteista. Valitse lautasellesi kasviproteiineja, joiden rakenne on muutettu esimerkiksi soseuttamalla, murskaamalla tai jauhamalla. Pidit eniten keskimmäisen palstan annoksista. Pidät kasviksista sellaisenaan! Haluat kenties aina tietää mitä raaka-ainetta syöt ja pistät mielellään lautasellesi kokonaisia ruoka-aineita olivatpa ne peräisin kasvi- tai eläinkunnasta. Sinulle kasvisten käyttö on helppoa, koska pidät niistä juuri sellaisena kuin ne ovat. Kokkaamistasi helpottaa myös se, että useimmat kasvisruokareseptit on suunniteltu juuri sinulle - henkilölle, joka pitää pavuista, linsseistä, juureksista ja muista kasvikunnan raaka-aineista sellaisenaan. Pidit eniten oikean palstan annoksista. Et luultavasti pidä kasvisruoasta ja selkäytimessäsi on yksi jos toinenkin epämiellyttävä muisto kasvisruoista. Olet ehkä teoriassa sitä mieltä, että ihmisten olisi ihan hyvä syödä kasvispainotteisemmin, mutta sinun on vaikea nähdä, että käytännössä vaihtaisit pihvin papuihin. Hyvää tilanteessa on se, että sinun ei tarvitsekaan. Jos sinulla on joskus ylimääräistä aikaa ja kaipaat vaihtelua, kokeile useimmista ruokakaupoista löytyviä superhelppoja kasviproteiinituotteita, jotka voivat täydentää mitä tahansa ruokavaliota. Varsinainen vegeily sinun kannattaa luultavasti unohtaa; tulisit siitä vain vihaiseksi ja se harvoin edistää mitään hyvää tällä planeetalla! Et pitänyt juuri mistään. Taidat pitää enimmäkseen ruoista, joiden tuottamiseen tarvitaan eläin. Siksi kasviproteiinit eivät luultavasti ole sinun juttusi. Olet kuitenkin avomielinen ja rohkea, teithän tämän testin. Tästä syystä ihailemme sinua. Avarakatseinen ja kokeilunhaluinen elämänasenne on aina tärkeämpää kuin se, mitä ruoakseen valitsee. |