6 vaivatonta tapaa käyttää kasviproteiineja
Kasviproteiinien käyttö on nykyisin helpompaa kuin koskaan, kiitos nyhtökauran ja Härkiksen. Niin hyviä kuin nämä upeat kotimaiset uutuustuotteet ovatkin, ihan joka päivä niitä ei jaksa syödä. Siksi tarvitsemme muitakin helppoja kasviproteiineja. Tässä kuusi vaihtoehtoa.
|
![]() 2.SMOOTHIE
Valmista smoothie tai palautusjuoma kasviproteiinijauheista. Tarjolla on muun muassa hamppu-, soija-, riisi- ja herneproteiinia sekä niiden sekoituksia. Joillekin proteiinilisät ovat päivittäinen rituaali, joillekin ne sopivat silloin tällöin varsinaisten aterioiden täydentäjiksi. |
![]() 3.PROTEIINIPASTA
Tutussa täysjyväpastassakin on proteiinia, mutta vielä enemmän kasviproteiineja löytyy palkokasvipastasta, jota valmistetaan ainakin kikherneistä sekä härkä-, soija- ja mustapavusta. Käyttötapa on sama kuin tutulla makaroonilla ja myös maku on neutraali. |
![]() 4.TAHNAT, VOIT JA LEVITTEET
Vaihtoehtoja on paljon: osta kaupasta valmiina tai tee itse! Kikherneistä valmistettu hummus sopii nautittavaksi lukuisten eri ruokien kanssa. Maapähkinävoi toimii vaikka sellaisenaan. (huom. terveystietoiset: maapähkinävoista löytyy myös sokerittomia ja lisäaineettomia versiota) |
![]() 5.ESIKÄSITELLYT PALKOKASVIT
Kasviperäisten elintarvikkeiden kysynnän kasvaessa kauppoihin on ilmestynyt esikäsiteltyjä palkokasvituotteita laiskan kokin avuksi. Vältä linssien, kikherneiden ja papujen liottelu sekä porisevan soppakattilan kyttääminen - kaada vain pallerot suoraan purkista käyttöön. |
![]() 6.PROTEIINIPATUKAT
Proteiinipatukoista on hyvää vauhtia muodostumassa suomalainen perinneruoka. Patukoiden proteiinilähteinä on monesti kasviproteiini. Jos teollisesti valmistetut patukat eivät maistu, niitä voi tehdä myös itse. |