www.kasviproteiini.fi
  • Tervetuloa
  • Kasviproteiinit
  • Vinkit
  • Usein kysyttyä
  • Yhteys

Palkokasvien esikäsittely

Joitakin palkokasveja, kuten hernettä, voi syödä tuoreena, mutta useimmat vaativat esikäsittelyn.  Punaiset linssit ovat helpoin palkokasvi, sillä ne vaativat vain huuhtelun ja noin 15 minuutin keittoajan.  Jos liottaminen ja keittäminen tuntuu liian vaivalloiselta, kaupoista löytyy onneksi myös laaja valikoima esikäsiteltyjä linssejä, papuja ja herneitä.  Mikäli kuitenkin haluat valmistaa ruokasi itse alusta alkaen, toimi näin:

1. Huuhtele pavut hyvin ja laita liotusvettä 3 kertaa papujen määrä.
2. Liota yön yli tai noin 10-12 tuntia.
3. Kaada liotusvesi pois. Älä käytä ruuanlaitossa.
4. Keitä kunkin palkokasvin keitto-ohjeen mukaisesti, tai kunnes raaka-aine on pehmennyt. Rakenteeltaan palkokasvien pitäisi olla keittämisen jälkeen kokonaisia, mutta helposti sormin muserrettavissa.
5. Valmista kerralla suurempi määrä. Keitetyt palkokasvit voi pussittaa pakkaseen ja käyttää sieltä ruoanlaittoon. Sellaisenaan ne säilyvät muutaman päivän jääkaapissa.
(lähde: Ekolo)
Picture
Kikherneitä, kidney-papuja ja linssejä.
Tarkista yksittäisten palkokasvien keittoajat täältä.
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Tervetuloa
  • Kasviproteiinit
  • Vinkit
  • Usein kysyttyä
  • Yhteys